25 aprilie 2011: Limfoamele cu celule B si bolile autoimune - descoperirea unei legaturi intre proteine duce poate duce la noi terapii

Indentificarea unei asocieri intre proteine intercelulare poate fi baza dezvoltarii unor noi tratamente pentru limfoamele cu celule B si pentru bolile autoimune. Cercetatorii de la University of Iowa au studiat proteina LMP1, care e implicata in cateva tipuri de cancer, in special cele cauzate de contaminarea celulelor B cu virusul Epstein-Barr. In acest studiu s-a descoperit ca proteina LMP1 are nevoie de proteina TRAF6 pentru semnalizarea si activarea cailor in celulele B ducat la hiperactivitatea acestor celule. Proteina TRAF6 este folosita si de catre proteina CD40 ca mod de semnalizare si activare.
Aceste descoperiri pot duce la noi terapii care vor tinti pentru prima data doar proteina LMP1, eficacitatea acestor terapii fiind promitatoare pentru tratarea unei mari game de limfoamesi boli autoimune cum este artrita reumatoida si lupusul eritematos sistemic.

Sursa: University of Iowa Health Care

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu