Cancerul anal

 Introducere:
Cancerul anal este o forma de cancer destul de rara in comparatie cu alte forme cum e cancerul colorectal. In lume, anual, se depisteaza in jur de 30.000 de noi cazuri.Poate fi carcinom scuamos, carcinom colacogenic, carcinom bazocelular, adenocarcinom, chiar si melanom.

Cauze:
Principala cauza este virusul HPV. Persoanele active din punct de vedere sexual, cu parteneri multipli, mai ales cele care practica sexul anal, sunt mult mai predispuse decat celelalte datorita riscului mai mare de a contacta virusul HPV.
Alte cauze: fumatul, HIV, hemoroizi, fistule anale.

Simptome:
Balonarea si modificari ale comportamentului colonului sunt unele dintre simptome. Sangerari anale, dureri sau senzatia de obiect in zona anusului pot pune semne de intrebare.

Stadializare:
Stadializarea care se foloseste cel mai mult este TNM, dar si stadializari derivate din acest sistem.
Stadiul 0: TisN0M0*
Stadiul I: T1N0M0 -  tumora sub 2 cm.
Stadiul II: T2N0M0 - tumora peste 2 cm.
Stadiul IIIA: T1,T2,T3N1M0 sau T4N0M0 - a invadat organele din apropiere.
Stadiul IIIB: T4N1M0, orice T N2,N3M0
Stadiul IV: orice T orice N M1

* T reprezinta invazia si marimea tumorii. N reprezinta metastazele la ganglionii limfatici, cifrele mai mari atribuite lui N reprezinta un numar de metastaze mai mari la ganglionii limfatici.. M reprezinta metastazele la alte organe. Tis reprezinta "carcinom in situ".

 Tratamente:
Tratamentul chirurgical este destul de folosit. Carcinoamele in stadiul 0 nu au nevoie de o operatie radicala, indepartarea celulelor anormale si putin tesut din jurul lor e suficienta. In schimb, pentru cancerele mai avansate unde se foloseste operatia, aceasta poate duce la indepartarea anusului, rectului si o parte din colon, mai apoi, practicandu-se colostomia sau anusul contra-naturii.
Radioterapia este, de asemenea practicata in combinatie cu chimioterapia. Chimioterapia se face cu 5-FU si cisplatin, dar exista si alte scheme de tratament

Un comentariu:

  1. Am 29 de ani și am fost diagnosticat cu cancer de sân, ușurință de tratament și o poveste similară, cu excepția primei mele acceptări ca respingere a medicamentelor pe bază de plante. Nu făceam parte din mișcarea Perseid și nu construiam relații cu niciunul dintre ei, ci doar credeam în funcționarea lor. Spun asta pentru că în timpul utilizării medicamentului pe bază de plante Dr. Itua am atestat acum că medicina pe bază de plante este reală, fitoterapia Dr. Itua vindecă cancerul de sân de care am suferit timp de 2 ani. Medicamentul pe bază de plante Dr. Itua este realizat din plante naturale, fără efecte secundare și ușor de băut. Dacă aveți același cancer de sân sau orice tip de boală umană, inclusiv HIV / SIDA, herpes, cancer ovarian, cancer pancreatice, cancer de vezică, cancer de prostată, glaucom., Cataractă, degenerare maculară, boală cardiovasculară, autism, boală pulmonară. prostată, Osteoporoză. Boala Alzheimer, cancer la creier, cancer esofagian, cancer de vezică biliară, boală trofoblastică gestațională, cancer la cap și gât, cancer intestinal, cancer la rinichi, melanom, mezoteliom, mielom multiplu, tumori neuroendocrine, limfom Hodgkin, cancer oral, cancer ovarian, cancer Cancer sinusal ,, Sarcom de țesuturi moi, cancer de coloană vertebrală, cancer de stomac, cancer testicular, cancer de gât, cancer tiroidian, cancer uterin, cancer vaginal, cancer vulvar.psoriazis, boli Tach, lupus, cancer endomertil, boli cerebrovasculare,
    Dementia.lung cancer, cancer de piele, cancer testicular, Lupus,, LEUKEMIA, VIRUSURI, HEPATITIS, FEMEIE / BĂRBAȚI INFERTILITATE, CONTACT EMAIL / WHATSAPP: Sau drituaherbalcenter@gmail.com/ +2348149277967

    RăspundețiȘtergere